Fjern mos på dit tag

Mos på taget er ikke vores bedste ven. Desværre er det en realitet for næsten alle danske husejere, da mos har utrolig gode betingelser for vækst i Danmark. Vil du gerne blive klogere på, hvordan du fjerner mos fra dit tag? Så læs med nedenfor.

Undgå for meget skygge
Mos gror og lever oftest på de tagflader af dit hus, hvor der er meget skygge. Har du derfor træer, der står rundt omkring og giver skygge på dit tag, kan du med fordel beskære eller fælde dem for at minimere mængden af skygge, der falder på dit tag. Gør du det, vil du også se at mosvæksten bliver mindre.

Mal og rens dit tag

Er dit tag meget porøst, så er der en noget større chance for, at der vil danne sig moslag på. Du kan løse problemet ved at rense taget samt at få det malet. Overfladen bliver herved glat, og det betyder at ny mos ikke kan slå rødder til at gro ordentligt. Husk altid at være opmærksom på, om dit tag indeholder aspest. Det kan nemlig afgive farligt støv, og det er hverken sundt for dig eller dine omgivelser. Er du det mindste i tvivl, anbefaler vi at du tager kontakt til et professionelt firma, der kan rense taget og opsamle eventuelt støv. Er dit tag meget gammelt, så kan du også overveje, om det måske er tid til at få skiftet det helt ud.

Sådan fjerner du selv mos

Har du en handyman gemt i dig, så kan du selvfølgelig sagtens selv fjerne mosen på dit tag. Dette kan gøres på god gammeldags maner med børste og knofedt. Nogle giver sig i kast med en højtryksrenser, men det skal du være meget påpasselig med, da det kan ødelægge taget. I de fleste byggemarkeder, kan du købe noget algefjerner, der kan bruges. Pas dog på, fordi et algefyldt tag ofte er meget glat. Er du i tvivl, så kontakt hellere en professionel tagvirksomhed, der kan hjælpe dig. Der findes nemlig et utal af virksomheder, der er eksperter inden for tag, der står klar til at hjælpe dig til et renere tag.

Her kan du indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt tag.