Ståltag

Skal dit gamle tag skiftes ud til et nyt ståltag? Så kan du spare mange penge og meget tid ved at indhente op til 3 uforpligtende tilbud på din opgave. Klik på den grønne knap og kom i gang i dag!

  Spar tid og penge

  Kvalificerede fagmænd

  100% uforpligtende

  Mulighed for ekspertrådgivning

FÅ TILBUD PÅ NYT TAG   

nyt ståltag

Spar penge

Dygtige håndværkere

100% uforpligtende

Sådan virker det

Ståltag pris

Prisen på et nyt ståltag kommer høj grad an på, om du selv vil lægge dit tag på, eller om du ønsker, at en fagmand skal hjælpe dig med opgaven. Ønsker du at lægge dit nye ståltag selv, kan du forvente en pris på omkring 20-30.000 kroner alt afhængig af størrelsen på dit hus. Det kommer naturligvis også an på, hvor dyre tagplader du ønsker investere i. Den pris vi har beregnet her er baseret på, hvad firmaerne reklamerer med af priser derude.

Ønsker du derimod at få en fagmand med styr på tingene til at lægge dit tag, så skal der også påregnes arbejdsløn. Her ligger priserne på alt fra 75.000 kroner og opefter. Det kommer helt an på størrelsen på dit hus, og naturligvis også på. hvilken håndværker det er. Priserne er forskellige, og derfor kan det være en god idé at høre flere forskellige firmaer, når du skal indhente priser.

For at spare tid på dette, kan du benytte dig af 3byggetilbud.dk, der er en tilbudsservice, der tilbyder dig at indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din tagopgave. Du kan herved få en god ståltag pris. Du skal altså ikke selv kontakte de forskellige håndværkere, det klarer 3byggetilbud.dk for dig. Du skal blot beskrive din opgave og vente cirka en dags tid på at 3byggetilbud.dk indhenter tilbud fra de bedste fagmænd i dit område.

Der vil ofte være en masse tid besparet med denne form, da fagmændene godt ved, at de er i hård konkurrence med hinanden om at løse din opgave. Dette resulterer altså ofte i en lavere pris på nyt ståltag. Og hvem vil ikke gerne have dette? Få 3 tilbud og få en god pris på nyt tag!

Hvad er et ståltag?

Et ståltag er en tagtype, der vinder frem med hastige skridt i Danmark. Nogle af de fordele der er forbundet med denne tagtype er blandt andet den lange garanti, der ofte er på et ståltag. Det kan altså være rart at vide som boligejer, at man har en god garanti på sit tag.

Der findes en række leverandører inden for ståltag. En af de mest kendte er dog Decra, der også kendt for Decra tag. Ståltaget er en tagtype, der er oplagt at montere på dit sommerhus, dit skur eller din lade, fordi det er en rigtig billig løsning, ligesom der også er rigtig mange valgmuligheder i forhold til farver og så videre.

Når man investerer i et nyt tag, er en af de vigtige ting, hvordan støjniveauet er på taget. Dette er dog ikke tilfældet med et ståltag, og du kan derfor trygt benytte dig af denne tagtype, hvis du ønsker at have et tag, der ikke larmer, når det regner. Dermed ikke sagt, at det kan høres, når det regner, men det kan det jo på langt de fleste tage, hvis regnen er kraftig nok.

På en traditionel ståltagplade er der en stålkerne på 0,5 milimeter. Dette kan umiddelbart godt lyde til ikke at være det store, men efterfølgende kommer så galvanisering og behandling på begge sider. Der opstår her ved et hulrum med luft, der er med til at isolere. Der vil sandsynligvis efterfølgende komme et undertag, der også er med til at tage noget støj regn, hagl og så videre.

Isolering

Det er ikke muligt at isolere mod en stålplade, da denne kan danne kondens på bagsiden, og det kan føre til, at isoleringen kan komme til at fungere som en svamp, og det er jo ikke meningen. Når du skal isolere anbefales det derfor, at du montere et diffusions åbent undertag nede under dit ståltag, da dette mulighed for isolering op mod ståltaget. Som beskrevet tidligere, så er der også et hulrum i et ståltag, der er med til at isolere.

Du kan også benytte en metode, hvor man køber stålplader, der allerede har isolering. Disse kaldes også for sandwichplader. Denne form for ståltag er dog ikke så udbredt i Danmark endnu, men der er ingen tvivl om, at det først er et spørgsmål om tid, før de er. Dette er dog, som det er lige nu, ikke noget man benytter sig af til almindeligt byggeri.

Mere info om ståltage

Et vigtigt parameter man skal vurdere, når man skal have et nyt ståltag er, om der er mulighed for at alger kan vokse på taget. Vi ønsker ikke et tag fyldt med alger, og derfor er det altså meget naturligt at tage stilling til, hvorvidt alger kan få lov at vokse, inden vi investerer i et nyt ståltag.

Stålplader er glatte, og det betyder at alger og andet snavs godt kan have svært ved at sidde fast på taget. Der er dog typer, der har en mere ru overflade, og det kan altså give anledning til algevækst og grønneområder på taget. Dette er typisk de tage med stenbelægning eller stengranulat. Til disse tage er det muligt at få et algemiddel, der er beregnet til stålplader.

Mange ønsker at kunne gå på deres tag, hvis de skal tjekke noget eller skal rense det. Det er da også et vigtigt parameter og derfor værd at have med i sine overvejelser.

Det er muligt at gå på et ståltag, det kræver dog, at du tænker dig godt og tager dine forbehold. Der er en række forskellige huskeregler, der er gode at huske, når du skal gå på dit tag. Det anbefales for eksempel, at du aldrig har løse sko på som for eksempel træsko.

Vi anbefaler, at du har et par gummisko på. Det anbefales desuden også, at du kun træder i bølgedalene, der er dem, der er placeret tættest på lægterne. Du undgår herved trykmærker. Du bør også kun træde der, hvor der er lagt lægter, så du kan få den bedst mulige understøttelse. Er der en stor vinkel på dit tag, så kan stigetrin overvejes for at have en større sikkerhed.